Daniel „Casa de Locos“ Vázquez

Rolové hry jsem začal hrát v Madridu když mi bylo 13. S kamarády jsme hráli skoro denně. Byla 90. léta a ty nejklasičtější klasiky byly na vrcholu: Volání Cthulhu, Upír, Star Wars, Pendragon, RuneQuest… V roce 2000 jsem se přestěhoval do ČR a z různých důvodů jsem přestal hrát. Před 5 lety jsem našel znovu cestu k našemu koníčku a úplně jsem žasl nad širokou nabídkou a pestrostí dnešních rolových her. I proto jsem se rozhodl založit vydavatelství Casa de Locos, kterým bych chtěl přiblížit českým hráčům a hráčkám to nejzajímavější ze zahraničních rolových her.

Novinky na RPG scéně#

I pro nováčky
RPG
Talk
City of Mist
Dračí Hlídka
Masks: A New Generation
Monster of the Week
PbtA
Svitky hrdinů
Zaklínač RPG
Věk: 12+
Jaká RPG na českém trhu letos vyšla, vychází nebo vyjdou? Co je nového u Mytaga, Casa de Locos či Dračí hlídky? Kdy vyjdou Svitky hrdinů a o jaké tajné novince ví sirien?
pátek 16–17  ((13/70)) 

Novinky na RPG scéně

I pro nováčky
RPG
Talk
City of Mist
Dračí Hlídka
Masks: A New Generation
Monster of the Week
PbtA
Svitky hrdinů
Zaklínač RPG
Věk: 12+

Jaká RPG na českém trhu letos vyšla, vychází nebo vyjdou? Co je nového u Mytaga, Casa de Locos či Dračí hlídky? Kdy vyjdou Svitky hrdinů a o jaké tajné novince ví sirien?

V krátkých maximálně desetiminutových příspěvcích se Vám představí různé novinky. Dozvíte se, co je nového na české a slovenské RPG scéně a co letos kutí Mytago, Casa de Locos či Dračí hlídka. Dojde i na Svitky hrdinů a sirien odhalí tajemnou novinku.

Mytago: Přední český vydavatel her na hrdiny si i letos připravil pořádnou nálož novinek, takže schovej peněženku do trezoru, protože to vážně stojí za to:
Ponuře krásné Do Podivna, které oslní jak originálním světem, tak nádherným grafickým zpracováním. Geniální Město Mlhy představí mýtické superhrdiny, kteří v záplavě nadpřirozených schopností ztrácí sebe sama. Do třetí Nilfgaardské války a dalších dobrodružství se můžeš zaplést v RPG Zaklínač. Takže vytáhni stříbrný meč, nasaď si amulet a vrhni kostky. A pak… ale nemůžeme odhalit všechny karty na stůl rovnou a zkazit překvapení.

Nakladatelství Casa de Locos bylo založeno v roce 2022 s cílem rozšířit nabídku rolových her v Česku a na Slovensku překládáním zajímavých a kultovních her. V roce 2023 jsme vydali první dvě PbtA hry v češtině: Příšeru týdne a Masky: Nová generace. Jak to všechno proběhlo? Jaká byla odezva? Co chystáme dále?

Zajímá vás Dračí Hlídka? Chcete vědět více o tom, jaké nové věci jsme pro ni za poslední rok připravili a co to přineslo z pohledu hry? Pak máte jedinečnou příležitost právě teď!
Dračí Hlídka je neuvěřitelně rostoucí hra na hrdiny, která neskončila jen vydáním pravidel. Za poslední rok k ní vznikla nejen tři kompendia (Krypty a Jeskyně, Divoké kraje a Stoostrovy), ale také speciální rozšíření Rasy stínů a chaosu. Každá z těchto knih je trošku jiná, ale všechny společně vnášejí do hry nové prvky – kouzla, schopnosti, dovednosti a trochu jiný herní zážitek. Pojďte se na to podívat trošku víc zblízka. Už jen proto, že některá dílka vyšla v limitované edici a jinak byste se k nim nedostali.

Svitky hrdinů: Objev novou českou fantasy hru na hrdiny. Jednoduchý systém otevře stavidla tvé kreativity. Už žádné hledání pravidel, žádné listování třemi příručkami. Jen rychlé vyhodnocení a příběh, ve kterém každý nápad hraje roli a každá volba mění osud. Díky obrovské variabilitě budou tvé postavy jedinečné. Ponoř se do hry jako trpasličí válečník s runovou sekerou, gobliní šaman s kapsami plnými dýmovnic, hobití berserk vrhající divokou magii nebo elfí ostrostřelec tancující na větru. Nech svou postavu zazářit. Boje jsou rychlé a plné zvratů. O vítězství nerozhodnou suché mechaniky, ale tvá vynalézavost. Dračák nové generace přichází – připoj se k revoluci ve světě RPG.

Vypravěč:

Pavel „Sir_Tirus“ Ondrusz
Daniel „Casa de Locos“ Vázquez
Ondřej „Nord“ Mráz

Informace:

70
1 h
0

Termíny:

pátek 16–17  ((13/70)) 
info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube